Juba vähem kui ühe kuu pärast algabki kõikide õpilaste poolt kaua oodatud imeline suvi. Ei pea 3 kuud enam kurnavaid kodutöid tegema ning neid õõvastavaid lõpmatuid Koidula treppe mööda üles-alla käima. Mida selle vaba ajaga teha?

Ahvatlev on muidugi terve suvi maha magada ja diivanil lösutades vaadata Netflixist oma lemmikud sarjad veel kord ära. Mõistlik oleks selle vaba ajaga midagi kasulikku teha- minna näiteks tööle.

Töö tegemine võib kõlada võib-olla natuke hirmsalt, eriti inimesele kellel pole vähimatki töökogemust, aga sellel on ainult positiivsed omadused. Tööl käimine õpetab sind olema rohkem iseseisev. Sa õpid planeerima oma aega. Kuidas igal hommikul õigeks ajaks tööle jõuda ja tööpäeva jooksul kõik oma tööülesanded õigeaegselt ära teha. Töö tegemine annab sulle palju uusi kogemusi ja tutvusi. Töö tegemise suureks plussiks on töötasu. See tunne on kirjeldamatu, kui vaatad oma pangakontot ja märkad, et terve su eelmise kuu palk on üle tulnud. Sa õpid rahaga ümber käima ja hakkad hindama raha väärtust.

Kuid kuidas tööle saada? Mida selleks peab tegema? Üldiselt oleneb kõik inimesest endast. Sul ei ole vaja tutvuseid, et kuhugi tööle saada. Piisab ka enda initsiatiivist ja näitamaks tööpakkujatele, et oled aktiivne ja tubli noor. Tööd leiab mitmel viisil. Väga hea võimalus tööd leida on otsida tööpakkumisi internetist erinevatest tööelu keskkondadest:

www.cv.ee

www.cvkeskus.ee

www.kandideeri.ee

www.tootukassa.ee/toopakkumised

www.too24.ee

www.goworkabit.com

Nendelt lehekülgedelt leiad mitmeid tööpakkumisi tööpakkujatelt. Uusi tööpakkumisi tuleb sinna juurde regulaarselt. Pead leidma endale sobivad töökohad ja sinna kandideerima. Kandideeri kindlasti mitmesse kohta, siis sul on suurem võimalus saada tööle ja leida enda jaoks parim töökoht.

Töökohale kandideerides näita ennast parimast küljest ja kandideeri sinna, kus arvad, et saaksid hästi hakkama ja oleks sulle jõukohane. Aga mõtle ja tegutse ruttu kuna suvi on juba varsti käes!

Koidula meedia soovib usinatele tööotsijatele edu ja juba tööl käijatele jõudu ning jaksu!